31. toukokuuta 2012

Kirjon koppailua

Tänään duunipäivän jälkeen päätin lähteä Vantaankoskelle ulkoiluttamaan pienempiä vapoja ja hieman ottamaan tuntumaa niihin kun on tullut syksy ja tämä alkukausi heitettyä vaan tuolla hauki/mertsari setillä.

Koskelle saavuin noin klo:17:30. #4 Cult nippuun, ohut tapsi ja sekosikiö Liitsi siimanpäähän. Oiskohan mennyt edes viittä minuuttia niin ensimmäinen pikku Kirre pyristeli siiman päässä Mustakosken niskalla. Hieman myöhemmin samoilta paikoilta toinen pikku Kirre,alle kilon molemmat. Seuraavaksi siirryin "kehä 3 Poolille". Jokusen aikaa siinä heittelin ja aivan kiven edustalta nappasi aikaisempia hieman vauraampi yksilö. Kala pääsikin siitä kääntymään kiven taakse virtaan ja siinä vaiheessa Cultti ja ohut tapsi huusi leipää. Viitisen minuuttia vain meni niin kala antautu rannalle. 46cm ja pari kiloa Meriproileria pönäkässä kunnossa. Hetken vielä heittelin mutta sitten alkoi olla porukkaa niin paljon että pakko poistua kun ei sekaan mahdu. Noh, ihan kiva pikku pisto pitkästä aikaa Vantaalle. Kelikin oli sopivan pilvinen. Oli kiva saada kausi auki myös virtaavalla vedellä vaikka tuo Vantaankoski nyt on mitä on. Kivaa silti. Menen kyllä uudestaankin kun niin lähellä on. Kireitä kaikille!


27. toukokuuta 2012

Myöhään mutta kumminkin. Särkisalon hauen perhoilu rapsan voi lukea TÄÄLTÄ.

Nyt perjantaina tuli kurvailtua paremman puoliskon porukoitten mökille Kärkelään fiskarssin maille. Siinä tilaisuuden käytin hyväkseni ja kävin kattelemassa hieman kärkelänkosken tilannetta Sikajärven niskalla. Veden korkeus näytti hyvältä ja Salakkaa oli niin hemmetisti liikenteessä ja pärskytteli pitkin niskaa ja loppuliukua. Lupahässäkän kun saa tuonne selvitettyä niin pitää käydä kalassakin.