16. elokuuta 2012

Pikkukalaa ja kevyitä valineitä.

Tässä kesälomalla on jääny taas blogin rustaaminen olemattomiin joten laitetaas jotain lyhyttä juttua tänne.

Lomalla tullut ajettua vähän siellä ja täällä etelä- ja keskisuomessa mutta kalalla ei ihan hirveästi ole tullut käytyä, ainakaan perhovälinein. Miekankoskella muutaman tunnin kopaisu, josta jäi vain yksi tärppi. Kaloja kumminkin näkyi mukavasti mutta kun ei meikäläisen perhot kelvannu niin ei sit. Vuokramökin lammelta suurempaakin suurempi hauki iski perhoon!!! HAHA. jooo...


Mäntyharjun monsteri



Heinävedellä tuli jokunen päivä viskottua haukiperhoja järvellä mutta ei mitään. PRKL. Karvionkoskelle olisi voinut kyllä mennä samalla kalaan kun mökkikin oli siinä ihan vieressä, mutta vettä virtasi koskessa niin paljon ettei oikein napannut mennä. Palokki taas näytti puolestaan siltä että on kuivunut kasaan ja kuolleen kirjolohenkin bongasin heti kun rantaan pääsin. No, tuli sitten järveltä muutama pikku puikkari uistelemalla.







Nyt täällä Salon suunnalla mökkeilemässä kun ollaan niin päätin tuohon järvelle mennä perhoa uittaa kolmos luokan välineillä. Järveen laskee pieni puro, jonka lopusta ajattelin mennä vähän särkiä ja ahvenia kiusaamaan pikkuperhoilla.

Särkiä ja Ahvenia tuli reilusti yli toitakymmentä lyhyeen aikaan ja muutama salakkakin kävi napostelemassa perhoa. Erittäin ärhäkkäästi kävvät perhoon ja pirusti pyristelivät vastaa näin lämpöisellä kelillä. Pienehkön yllätyksen laittoin tuohon #12 kokoiseen ruskeena kuulapäänymfiin iskenyt 59cm Hauki! Hehe, Laittoi kyllä tuon kolmosluokan Välineet ihan hyvin mutkalle! Onni oli että perho oli ihan suunpielestä kiinni eikä saanut purtua ohutta monoperuketta poikki. Varmaan yrittänyt saalistaa jotain särkeä tai salakkaa joka seurannut perhoa... mut nyt kävi näin! 



Uitto


 Mikäs särki se siellä oikein potkii...


  Haukihan se siellä!


Syksykin näyttää jo pikkuhiljaa hiipivän kun Koivujenkin lehdet alkavat jo kellastua. Haukikausi siis lähenee ja sen jälkeen meritaimenen jahti jälleen. Eiköhän niiltä reissulta sitten tule viimeistää jotain päivitystä ellei nyt jotain keksi tässä välissä... Kireitä kaikille!