31. toukokuuta 2013

Iltapisto hauen perään.

Työpäivä takana, kala kamat autoon, äijen tapaaminen ja suunta rantaan, rannasta renkailla vesille ja perhot pyytämään. Siitä on iltapisto hauen perään tehty! 

Rannasta polskuttelin muutama satametriä kaislanpäähän josta aloittaisin kalastamisen. Muut jäi vielä piiskaamaan ranta-aluetta joten päätin pistää tupakaksi ja juoda ainokaisen oluen, jonka jouminen reissun alussa on tuonut hyvää kalaonnea aiemminkin... Paitsi viimeksi.

Hetken siinä nautiskeltuani aloitin kaislanreunan piiskaamisen ja ukotkin oli jo saapunut lähettyville. Ei siinä kauaa tarvinnut piiskata kun ensimmäinen hauki kävi pyristelemässä perhoa... ikävä tiputus. hetken kun vielä jaksoi maltttaa niin noin reilu parikiloinen jedda nousi ensimmäiseksi kalakseni. miltein heti kun olin saanut laskettua kalan takaisin kaveriilla nappaa hieman vauraampi kala kiinni. Mukavasti näytti pistävän vastaan ja lopulta n.90cm hauki ylös. Hieman oli koukun irroituksessa ongelmia mutta siitäkin selvittiin. Kala sai jatkaa matkaansa.


Hymyilyttää kun vapa taipuu!
Kirurgiaa...
Takaisin kasvamaan.

Kaveri jo siinä rupesi manailemaan ettei hanelle nyt voi munat pataa mennä kolmatta kertaa peräkkäin! Yritin siinä snoa että kyllähän näitä tulee... Hetken päästä sain noin 20cm hauen :D Tovin siinä vielä piiskasin niin sitten iski hieman parempi tärppi, Mukava vääntö, menohalujakin hauella oli mutta nyt minä vedin pidemmän korren ja renkaaseen nousi noin 90cm hauki. Luonnollisesti takaisin kasvamaan. 

Takaisin kasvamaan,tietenkin.

Päätimme siirtyä hieman kauemmaksi toisen kaislan reunaan. Sai kyllä koko kööri piiskata aika rauhassa, toinen ukoista otti sentään jonkinmoisen hauen sieltä ylös. loppuilta menikin sitten tyhjää hakatessa. No, parempi kuin ei mitään! Tosin toinen kavereista jolle tuli se MP niin.. 

Takaisin rantaa ja kamoja pakkaamaan autoon. itikat kyllä alkoi olla sitä mieltä että nyt saatte laittaa vauhtia! Veikkaan että tästä kesästä tulee paha itikkakesä... Mutta mukavaa oli niinkuin aina vesillää ja hyvässä seurassa! Kiitos kaikille!