4. toukokuuta 2013

3.5.2013 Itäisellä merialueella.

Perjantai oli vapaapäivä, joten nokka päätettiin suunnata itään PK- seudun sijasta. Paikka oli itselleni uusi ja kaveri käynyt parikertaa. Jäätkin oli lähtenyt vasta pari päivää sitten.

Itse olin perinteisesti kelluntarenkaalla, kaverilla oli ponttoonivene joka näytti varsin kätevältä peliltä. Siirtymiset sillä näytti sujuvan melko mukavasti verrattuna kelluntarenkaaseen, varsinkin jos vähääkään tuuli.



Kamat kasaan ja vesille. Itse kasasin uuden vapahankinnan: Vision Venus SW #9 9jalkanen. Tovin siinä heiteltyäni vapa tuntui kyllä aivan mahtavalta. Siimana toimi aluksi Scandinavian pike #9 kelluvana, Myöhemmin heittelin Guiden #9 pikellä kolmosuppo kärjellä ja toimi kuin junanvessa. Visionin GT four sw oli kyllä kokomatkan mukana varmuudenvuoksi.

Ei kovinkaan kauaa oltu kalastettu kun kaveri jo vinkkailee ja nostelee kolmosen kalaa näytille. piiskaamista ja lisää piiskaamista. Sitten vielä lisää piiskaamista. Samaa rataa jatkui miltein koko päivä muutamia tärppejä lukuunottamatta. Kaloista ei ollut havaintoja juuri missään. Ei ollut kalat vielä tulleet rantaan kutua odottelemaan. Lopuksi sain ronkittua syvältä yhden noin vitosen kalan. Mukava päätls ja hienoa päästä vielä lopuksi kokeilemaan vapaa kalan kanssa ja hienosti toimi ja oli tosi mukava ja tunnokas.

Päivä oli varsin muka ja keli erittäin aurinkoinen joten hieman naamakin punottaa. paikat oli tosi potenttiaakisen oloisia mestoja ja syksyllä on kuulemma saatu hyviäkin saaliita. En epäile hetkeäkään.

Ainiin, noin tunti ennen lopettamista koukkuun nappasi hieman harvinaisempi saalis, Kengänpohja! :) Erittäin mukavaa kun joutui näkemaan vaivaa kalan saamisen eteen. Ei sen mielestäni tarvitse aina olla yhtä saaliiden isouden ja määrän juhlaa! Pääasia että kalaan pääsee hyvässä seurassa ja saa olla luonnossa!

Tässä päivän erikoinen, saalis poseeraus:




PS. Muistetaan jättää ne ihan rantakaislat hetkeksi rauhaan kun hauki on kutenut niin saadaan nauttia myöhemminkin upeasta kalasta :)

Hyvää kevään jatkoa ja kireitä!

2. toukokuuta 2013

Video

Tuli harjoiteltua tuota videon editointia tuon gopron:n hankinnan myötä, joten tässä pieni harjoitus ja kooste viime sunnuntailta:


28. huhtikuuta 2013

Haukikauden avaus 2013

Tänään tuli avattua haukikausi tutuilla paikoilla, paikoilla josta syksyllä tuli oma ennätyskalani.

Aamu oli hieman kolea, vain 1,5 astetta lämmintä ja pilvistä. Ei haitannut yhtään sillä poltteet kalaan oli niin kovat ettei ilma edes viileältä tuntunut. Kävin koukkaamassa kaverin kyytiin ja siitä sitten nokka kohti apajia. Paikanpäälle saavuttiin noin puoli yhdentoista aikoihin ja päätimme ensin käydä kävelemässä rantaa varmistaaksemme että lahti on varmasti sula. Oli se. Tavaroiden purku autosta ja kaiken sommitteleminen kelluntarenkaan taiskuihin tuotti hieman ongelmia kun polte vesille oli kova ja viime kerrasta aikaa jo tovin. kamat kantoon ja kohti rantaa.

Kelikin alkoi jo hieman lämmetä ja aurinko pilkahteli välillä pilvien välistä, miltein tyyntä, tätä on odotettu! Oli mahtava fiilis päästä talven jäljiltä vesille! Alku pari tuntia piteli hiljaista, mutta eipä juuri haitannut kun keli ja fiilis oli kohallaan.



Kummallekkaan ei mitään tapahtumia joten päätimme rantautua pienelle saarelle ja pitää evästauon ja turista hieman joutavia. Siitä sitten takas vesille ja tyhjää pyytämään seuraavan tunnin.



Päätettiin siirtyä hieman matelempaan veteen kaislikon sisälle ja silloin alkoi tapahtua. Kaveri oli tainnut jo yhen tai kaksi kalaa saada kun itselläni tuli oikein mukava tälli perhoon! Jonkun tapaisen vastaiskun sain tehtyä, heittosiima lipesi käsistä yms perus säheltämistä heti alkuun. Kala kumminkin pysyi kiinni ja oli erittäin mukava menemään ja antamaan vastusta. n.5min painimisen jälkeen kala antautui ja ylös nousi noin metrinen hauki. Luonnollisesti takaisen kasvamaan. Ei paksempi aloitus! mittanauhaa saati puntaria ei tietenkään ollut matkassa. No, ei haittaa, mukava kala jokatapauksessa! Sain jopa otettua videolle tärpistä asti tuon tapahtuman niin sitten kun saamme videot editoitua niin voidaan nauraa kunnolla!

Kauden ensimmäinen
Ilmeet pitää olla kohillan kun kalastetaan!
Takaisin kasvamaan.

Hetki meni taas tyhjää pyytäessä kunnes kaveri huutelee ja näyttää hienoa reilun kolmosenkalaa kauempaa, mahtavaa! Alkaa kala siis olee hieman aktiivisempaa kun kelikin lämmennyt mukavasti. Perässä pyörähdyksiä ja tärppejä tuli silloin tällöin. Heitin hieman harvemman tynkäkaislankaislan sisää ja sieltä tukistus perhoon. uusi heitto ja pam! "nyt on hyvä kiinni" huusin kaverille ja kaveri rupesi polskuttelemaan lähemmäs. Aivan hirveitä menohaluja ei tällä hauella ollut, antautui yllättävän nopeasti renkaan vierelle. Nostovaiheessa kala päätti kumminkin kostaa hieman ja puri mua peukalosta sen verta että mukavat viisi viiltoa jäi muistoksi. Loppujen lopuksi kala ylös, kuvat ja takaisin kasvamaan. Tästäkin tuli videolla materiaalia mutta ei tärpistä aisti. 

Puri perkele...

Tule tule...
Kauden toinen kala, varmasti yli metrin :)

Sitten piteli taas hieman hiljaista itselläni mutta kaveri nosti muutaman kalan vielä ylös. itsellenikin Nousi lopussa pini räkäraketti kruunaamaan päivän. Noin puoli kuuden aikoihin takaisin rantaan ja kohti kotia. Oli kyllä tunnelma katossa kun istuis kotona saunassa ja mietti miten kausi polkaissut käyntiin. Ei valittamista!

Fiilistelyä...