18. helmikuuta 2012

Tiistaina puoliltapäivin aloitettu talviloma alkoi mukavasti tallilla auton alla maatessa ja kesän kala-autoa kasatessa.

Parin viikon takaisen koneen paikalle noston jälkeen vuorossa oli nyt kardaanin ristinivelen tukikumin vaihto ensimmäisenä. Seuraavaksi pakosarjan pinnapultit joihin oli jäänyt pakosarjan kiinnitysmutterit kiinni poltettiin irti ja putsattiin uudelleen käyttöä varten. Sitten oli vuorossa kytkimen työsylinterin ja anturien vuoro... Pakoputkiston lämpöpellit sai uudet kiinnityspisteensä vanhojen sijasta. Hieman oli päässyt repeämän vanhat...

Pakoputkiston kannattimien kiinnityksen jälkeen alkoi itse putken paikalleen asettelu. Voin sanoa että muutama ärräpää pääsi suusta kun yksin yritin vaantää putkea paikalleen. Pakosarja oli hitsattu keskipukeen kiinni, joten koko hoito piti nostaa kattien ja äänenvaimentimien kanssa kerralla paikoilleen. Yritä nyt siinä yksin auton alla maatessa nostaa putkea ja samalla vääntää pakosarjaa paikalleen. Terve vaan sanon minä. Noin neljäntunnin vääntämisen jälkeen putkisto ja pakosarja löysi paikkansa. Voi sitä voiton juhlaa. Venttiilikoneiston koppa ja sytytyksen puolat sai jäädä vielä odottelemaan uusia tiivisteitä ja kopan pesua. Konehuoneesta tuli kytkettyä kaikki tarvittavat letkut ja sähköliittimet seuraavaa hommaa varten.

Oli aika siirtyä muokkaamaan M50B25 koneen imusarjaa tuon M52B28:n tilalle. Leikkaa, liimaa, rälläköi, hio, väännä, käännä, sovittele, suunnittele, sapluunaapapluunaapimpulaapompuulla ja kaiken muun säätämisen jälkeen alkoi modi olemaan kaasuläpän tiivistelevyä vaille valmis. Pari kuvaakin laitoin tuonne Talli 2012 puolelle.

3,5 päivän, reulun 40 tunnin tallilla möyrimisen jälkeen päätin pistää pillit pussiin, saunan päälle ja palkita itseni jokusella "ohrapirtelöllä". Viimeistään maanantaina pitäisi jatkaa että saa tuhlattua kaksi viimeistä lomapäivää tietenkin öljynseassa...

Nopeasti vaan kasaan koko vessa niin pääsee keskittymään perhonsidontaa ja kesän kalareissuja suunnittelemaan!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti