21. kesäkuuta 2012

Palkka juoksee ja siimat oikenee.

Tämä päivä ei alkanut hullumin. Päällikkö ilmoitti ettei tarvii töihin tulla ja saat silti palkan päivästä. Puoli kasin aikaa aamulla siis Vantaankoskelle siimoja oikomaan, nauttimaan aurinkoisesta kelistä ja odottelemaan että eukko pääsee töistä ja voimme suunnata sitten möksälle.

Aloitin kalastuksen ihan perus paikoista: Mustakosken niskalta ja siitä Kehä 3 "poolille". Ei mitään. Muutaman kerran vaihdoin edestakas eikä mitään. Noin kello kymmenen aikoihin menin taas kehäpoolille ja päätin kalastella hieman tarkemmin paikkoja, ensin vajottamalla pohjaan ja sitten nopealla sripillä siimaa sisään. Ei kauaa mennyt niin kala kiinni! Kivien välistä alavirtaan ja kusessa oltiin, ei tietenkään haavia eikä mitään. Sain kuin sainkin kalan nousemaan takaisin miedommille virroille josta hetken vääntämisen jälkeen rannalle 46cm istari taimen. Takaisin uimaan muitten kiusaksi. Mukavaa vaihtelua kirjoihin. Jatkoin samalla tyylillä kalastelua ja tulosta tuotti: Reilu puolenkilon kirre padon alapuolelta kovan virran ruenasta.

Sitten hiljaista taas. Ei mitään. Kahdentoista aikoihin ajattelin vaihtaa tyyliä, "larvastukseen". Oisko ollu toinen heitto ja tärppi. Uusi uitto, kiinni ja Taimen heti ilmaan! Pienen vääntämisen jälkeen antautui ja eikun takaisin uimaan. Samasta paikasta vielä yksi kirjon karkuutus. Ajattelin huvinvuoksi kokeilla padon alla olevaa pikku poolia. Ensin kirre ja sitten noin 400-500g ahven! Johan yllätti tou parimetria halkaisijaltaan oleva monttu!

Kello rupesi jo lähentelemään yhtä ja porukkaa alkoi olla kiitettävästi taas paikalla. Muutkin näytti saavan kalaa: seurasin hetken yhtä perhostilijaa joka veti kolme kalaa parin metrin säteeltä padon alapuolisista pikkuvirroista. Nopeasti vielä kokeilin padon yläpäästä ja kirren kopaisu siitä tuli. Nyt oli jo aika poistua ettei liian kiire tule.

oli kyllä varsin mukava "piipahtaminen" koskelle kun keli oli hieno ja kalat otillaan. Ja tietenkin palkkaakin vielä koko touhusta!

HYVÄÄ JUSSIA KAIKILLE!!!!

Takaisin uimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti