29. maaliskuuta 2013

Kun emäntä ajaa miehen komeroon...

Kun emäntä ajaa miehen komeroon, mitä siitä syntyy? no perhonsidontakoppi!

Mutto, niin ihana kun se aina on. Uusi kämppä, kaksikerroksinen rivitalo kerrostalon sijasta. Huoneita saman verran, neliöitä miltein kymmennen enemmän eli 81. 

Paniikki alkoi tietenkin tavaroiden kuskaamisella (kiitos Joni Kautosen) ja niiden paikalleen järjestelemisellä. Sitten alkoi kaiken maailman seinien reikien paikkaaminen ja maalaaminen.. niin kivaa hommaa, kun juuri  olin tehnyt saman homman vanhaan kämppään...

Pari viikkoa tässä kun on mennyt niin kämppä alkaa olla aika mallillaa jokusta taulua lukuunottamatta.... Ja mun perhojen sitosmiskaappia.... 

Uusi työhuone, erimallinen tai jotain yms yms. mutta vanha perhojensidonta kaappi ei millään sopinut työhuoneeseen joten se sai poistua. Missä mä nyt niitä perhoja sidon kun kevätkin pukkaa päälle ja kohta pitäisi haukikalaan päästä??!?!?!!? 

Pienen neuvottelun jälkeen ostettiin uusi sänky jossa käteviä säilytyslokeroita johon mahtuu peitot, lakanat yms jutut. JES, "ylimääräiseksi" jäänyt vaatekomero oli minun valloitettavissa!

Ja niinhän siinä kävi. Joten homma alkoi ensin levyttämällä seiniä, koska sivuseinät on kyprokkia ja päätyseinä betonia. Ekologista sinäänsä kun vanhojen purettujen kaapien levyt sai hyötykäyttöön. Levyt seinälle, pöytälevyn teko, siinä "aihio" valmiina. Miten järjestän sidontamateriaalit? No, pora käteen ja 318kpl 2mm reikää levyihin mihin menee listanaula hyvin niin tulee täysin muunneltavissa olvat seinät :) 

Sitten valot. Komerossa vallitsi yksi kusenkeltainen energiansäästölamppu. Ei näin. Pöytävalaisin + 2kpl niveljaloilla olevia pöytä valaisimia seinälle + 5500k täydenspektrin päivänvalopolttimot valaisimiin niin rupesi toimimaan! Nyt pystyy kahdela valaisimella säätämään valon tulon juuri sieltä mistä haluu sen tulevan.

Sitten vaikein, miten järjestän kaiken tämän roinan tänne? Tovi siinä meni, mutta nyt tavarat löytänyt pääpiireteittään paikkansa. Hieman jos lisääntyy sidontamateriaali niin pystyy kyllä laajentamaan :) 

Nyt vaan haukiperhoja sitomaan ennen särkisalon keväthaukireissua joka sijoittuu tuonne helatorstain kohdalle. 

Tässä muutava havainnollistava kuva projektista. Vielä tulee kyllä täytettä. Ainiinjoo, ja kauan kaapissa ollut kallo ja sarvetkin löysivät oman paikkansa!

Levytys.

 5500k täydenspektrin valot

 Esim. valot 1


 Esim. valot 2

2 kommenttia:

 1. Pirun näppärän näköinen nurkkaus,tuommoisessa paikasssa sitoisi mielellään.
  Kun tilaa on kortilla niin ratkaisutkin ovat luovia.
  Itselläni oli alkuun hieman liikaakin tilaa joten kaikki tuli hieman roiskien laitettua paikoilleen.
  Nyt emäntä on alkanut kiukuttelemaan joten oma sidonta paikka elää ja muuttuu vielä reilu vuosi muuton jälkeen.

  P.S Todella nätti väricombo tossa perhossa mikä on penkissä kiinni .


  -Djuza-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, Tässä yritetty hakea mahdollisimman paljon muunnettavuutta, siksi tuollainen määrä porattu noita reikiä va seinähyllyt korkeuden puolesta muutettavissa. Vielä tulee kyllä vähän lisämuutoksia ym kun pääsee kunnolla sitomaan ja tutustumaan asetelmiin. Penkissä oleva perho löytyy täältä: http://kevyt-limppu.blogspot.fi/2013_02_10_archive.html

   Poista