31. toukokuuta 2013

Iltapisto hauen perään.

Työpäivä takana, kala kamat autoon, äijen tapaaminen ja suunta rantaan, rannasta renkailla vesille ja perhot pyytämään. Siitä on iltapisto hauen perään tehty! 

Rannasta polskuttelin muutama satametriä kaislanpäähän josta aloittaisin kalastamisen. Muut jäi vielä piiskaamaan ranta-aluetta joten päätin pistää tupakaksi ja juoda ainokaisen oluen, jonka jouminen reissun alussa on tuonut hyvää kalaonnea aiemminkin... Paitsi viimeksi.

Hetken siinä nautiskeltuani aloitin kaislanreunan piiskaamisen ja ukotkin oli jo saapunut lähettyville. Ei siinä kauaa tarvinnut piiskata kun ensimmäinen hauki kävi pyristelemässä perhoa... ikävä tiputus. hetken kun vielä jaksoi maltttaa niin noin reilu parikiloinen jedda nousi ensimmäiseksi kalakseni. miltein heti kun olin saanut laskettua kalan takaisin kaveriilla nappaa hieman vauraampi kala kiinni. Mukavasti näytti pistävän vastaan ja lopulta n.90cm hauki ylös. Hieman oli koukun irroituksessa ongelmia mutta siitäkin selvittiin. Kala sai jatkaa matkaansa.


Hymyilyttää kun vapa taipuu!
Kirurgiaa...
Takaisin kasvamaan.

Kaveri jo siinä rupesi manailemaan ettei hanelle nyt voi munat pataa mennä kolmatta kertaa peräkkäin! Yritin siinä snoa että kyllähän näitä tulee... Hetken päästä sain noin 20cm hauen :D Tovin siinä vielä piiskasin niin sitten iski hieman parempi tärppi, Mukava vääntö, menohalujakin hauella oli mutta nyt minä vedin pidemmän korren ja renkaaseen nousi noin 90cm hauki. Luonnollisesti takaisin kasvamaan. 

Takaisin kasvamaan,tietenkin.

Päätimme siirtyä hieman kauemmaksi toisen kaislan reunaan. Sai kyllä koko kööri piiskata aika rauhassa, toinen ukoista otti sentään jonkinmoisen hauen sieltä ylös. loppuilta menikin sitten tyhjää hakatessa. No, parempi kuin ei mitään! Tosin toinen kavereista jolle tuli se MP niin.. 

Takaisin rantaa ja kamoja pakkaamaan autoon. itikat kyllä alkoi olla sitä mieltä että nyt saatte laittaa vauhtia! Veikkaan että tästä kesästä tulee paha itikkakesä... Mutta mukavaa oli niinkuin aina vesillää ja hyvässä seurassa! Kiitos kaikille!

6 kommenttia:

 1. Täytyy sanoa näin haukimiehen silmin katsottuna että toi vika vapautuskuva on kertakaikkiaan niin pirun nätti ettei ole vähään aikaa vastaan tullut :)

  -Djuza-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, kaveri nappasi kamerallani kuyseisen kuvan, itse vapauttelemassa kalaa :)

   Poista
 2. Jep, toi viimeinen kuva on aivan loistava! Pirkanmaan järvillä on ollut myös puru kohdallaan ja mikä mukavinta niin tuota 80cm+ kalaa on myös löytynyt jota ei aiempina vuosina ole oikein ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuommoiset 70cm-100cm hauet sopivalla vedenlämmöllä antaa kyllä mukavia ralleja välillä! Järvikalastus on hieman jäänyt vähiin itselläni mutta kylllä sitä jokunen kerta kesässä tulee käytyä. Se on hieno juttu jos on alkanut löytymään isompaa vonkaletta järvestä, pistää vähän jännitystä kehiin ;)

   Poista
 3. Tuntuu se järvikausi olevan vaan niin pirun lyhyt. Siis se kun on saumat noihin isompiin. Se on tämä alkukesä ja that's it. Syksyllä saa hakata pelkkää kurkkusalaattia samalla kun jigimiehet vetää 10kilosia 5metristä.

  Jatkakaa äijät samaan malliin. Kiva blogi lukea. Yksi parhaista ja ainoista jota säännöllisesti seuraan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos ja kumarrus, hyvä jos kelpaa :) löysin rantein näitä tässä kirjoitellaa sekä kalassakin käydään rentoutumassa hyvässä seurassa ja nauttimassa luonnosta :) Vaikea itse sanoa tuosta järvikalastuksesta, kaveri kyllä suspeilla ympäri kesän/ syksyn vetää kalaa noin 3m. pitänee tässä käydä taas järvellä vähän kokeilemassa kun nyt herätit kiinnostuksen taas järvikalaan ;)

  VastaaPoista