30. elokuuta 2012

Karikko Haukea 2.

Eilen Lähdetiin heti töiden jälkeen kahteen mieheen kelluntarenkailla Haukia Narraamaan.

Töiden jälkeen hain kaverin kyytiin ja suuntasimme auton nokan kohti Espoon saaristoa. Rantaan päästyämme rupesimme tietenkin laitta maan vapoja kasaan ja renkaita pumppailemaan ja enköhän siinä vaiheessa huomannu että aamulla kiireissäni kun lähdin töihin niin otin kaikki muut kamat mukaan paitsi kahluuhousut ja lisä neopreenisukat. Ei muutakuin hyppasin autoon ja kotoa hakemaan kahlureita. 

Noin tunnin pästä saavuttuani rantaan, kasasin kamat ja täytin renkaan ehkä ennätys ajassa. Kaveri olikin jo polskinut karikolle ja soitteli kun näki minut rannassa ja sanoi että yks pieni hauki oli tullu.

Päästyäni vihdoin vesille ja karikon tuntumaan, sidoin siimanpäähän edellis iltana sitomani Slinkyn joka oli toinen kappale mitä on minun perhopenkistä ulos putkahtanut kuituperhojen osalta. Luotto ei ollut kovin vahva. Siinä karikon reunaa piiskattuani ja tyhjää pyytäen alkoin vähän miettityttää josko vaihtaisi siimaan luotto karvapöllähdyksen. Päätin kumminkin jatkaa yrittämistä uudella perhomallilla ja potkiskelin seuraavan karikon tuntumaan. Pari heittoa ja kala kiinni! Perkule, kyl tää näköjään jollekkin kelpaa! Pieni 1,5kg hauki sai jatkaa matkaansa. Perhon selvitys ja heitto. Kala kiinni! Noin pari kiloinen hauki käivi renkaassa kääntymässä ja takaisin uimaan. 5min. myöhemmin taas noin parikiloinen hauki kiinnin ja eikun takaisin kasvamaan. Sitten olikin vähän hiljaisempaa jonkin aikaa.

Kaveri oli potkiskellut takaisin ensimmäiselle karikolle joten suuntasin itsekkin sinne päin kun alkoi jo tuo iltakin hämärtää pikku hiljaa. keli tyyntyi miltein täysin ja autinko vähän sarasti parin pilven lomasta mukavasti veden pintaan. Piiskasimme hetken ensimmäistä karikkoa ja itselläni kävi joku tukistelemassa perhoa pariin otteeseen mutta ei ota kunnolla niin ei...

Siinä viimeisiä heitoja piisktessani kuulen kun kaveri päräyttää ilmoille että nyt on vähän parempi kala kiinni! Oli mukava katsella vierestä kun kaveri vääntää ja kunnon kala laittaa vastaan minkä ikinä pystyy! Kyllä siinä tovi meni ennenkuin kala suostui edes tulla näyttäytymään. Siinä se pinnassa kävi ja jälleen takaisin sukeltamaan niin että vavat on mutkalla ja jarrut pyörii. Vihdoin ja viimein kala suostui antautumaan ja nostettavaksi näytille. Kuvaus, elvytys ja eikun takaisin kasvamaan! HIENO VÄÄNTÖ!

Kaveri sittein alkoikin jo potkiskella rantaan päin fiilistelemään. Itse ajattelin vielä pari heittoa kokeilla pari kalaa entaneen kiven kupeessa. Töks! ja kala kiinni! Erittäin pirteä ja menohaluinen noin kolmosen kala. Päätin otaa ruokakalaksi kotiin kun juuri passelin kokoinen fileiksi. Tänään siis tiedossa paistettua haukea, perunoita ja kanttarellikermakastiketta! NAM!

Yhteen vetona voin vaan todeta että oli jälleen aivan mahtava kalastus sessio. oikeen herrasmies meiniki jälleen niin kelien,kalojen,seuran ja tunnelmienkin suhteen. Näitä lisää!

Kausi on vasta aluillaa ja katsotaan mitä syksy tuo mukanaan Haukien suhteen. Ainakin alku on ollut enemmän kuin lupaava! Pian taas vesille ja ei muutakuin kireitä kaikille!

Tässä pari fiilistely settiä:

 Spottia

Kaverilla kala kiinni.


 Ensimmäisiä näyttäytymisiä.


Kyllä kehtaa hymyillä!

 Ja Takaisin kasvamaan.


Ruokakala hymyilyttää aina.Tässä vielä videota kun kaveri väsyttelee kalaa:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti