4. toukokuuta 2013

3.5.2013 Itäisellä merialueella.

Perjantai oli vapaapäivä, joten nokka päätettiin suunnata itään PK- seudun sijasta. Paikka oli itselleni uusi ja kaveri käynyt parikertaa. Jäätkin oli lähtenyt vasta pari päivää sitten.

Itse olin perinteisesti kelluntarenkaalla, kaverilla oli ponttoonivene joka näytti varsin kätevältä peliltä. Siirtymiset sillä näytti sujuvan melko mukavasti verrattuna kelluntarenkaaseen, varsinkin jos vähääkään tuuli.Kamat kasaan ja vesille. Itse kasasin uuden vapahankinnan: Vision Venus SW #9 9jalkanen. Tovin siinä heiteltyäni vapa tuntui kyllä aivan mahtavalta. Siimana toimi aluksi Scandinavian pike #9 kelluvana, Myöhemmin heittelin Guiden #9 pikellä kolmosuppo kärjellä ja toimi kuin junanvessa. Visionin GT four sw oli kyllä kokomatkan mukana varmuudenvuoksi.

Ei kovinkaan kauaa oltu kalastettu kun kaveri jo vinkkailee ja nostelee kolmosen kalaa näytille. piiskaamista ja lisää piiskaamista. Sitten vielä lisää piiskaamista. Samaa rataa jatkui miltein koko päivä muutamia tärppejä lukuunottamatta. Kaloista ei ollut havaintoja juuri missään. Ei ollut kalat vielä tulleet rantaan kutua odottelemaan. Lopuksi sain ronkittua syvältä yhden noin vitosen kalan. Mukava päätls ja hienoa päästä vielä lopuksi kokeilemaan vapaa kalan kanssa ja hienosti toimi ja oli tosi mukava ja tunnokas.

Päivä oli varsin muka ja keli erittäin aurinkoinen joten hieman naamakin punottaa. paikat oli tosi potenttiaakisen oloisia mestoja ja syksyllä on kuulemma saatu hyviäkin saaliita. En epäile hetkeäkään.

Ainiin, noin tunti ennen lopettamista koukkuun nappasi hieman harvinaisempi saalis, Kengänpohja! :) Erittäin mukavaa kun joutui näkemaan vaivaa kalan saamisen eteen. Ei sen mielestäni tarvitse aina olla yhtä saaliiden isouden ja määrän juhlaa! Pääasia että kalaan pääsee hyvässä seurassa ja saa olla luonnossa!

Tässä päivän erikoinen, saalis poseeraus:
PS. Muistetaan jättää ne ihan rantakaislat hetkeksi rauhaan kun hauki on kutenut niin saadaan nauttia myöhemminkin upeasta kalasta :)

Hyvää kevään jatkoa ja kireitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti