28. huhtikuuta 2013

Haukikauden avaus 2013

Tänään tuli avattua haukikausi tutuilla paikoilla, paikoilla josta syksyllä tuli oma ennätyskalani.

Aamu oli hieman kolea, vain 1,5 astetta lämmintä ja pilvistä. Ei haitannut yhtään sillä poltteet kalaan oli niin kovat ettei ilma edes viileältä tuntunut. Kävin koukkaamassa kaverin kyytiin ja siitä sitten nokka kohti apajia. Paikanpäälle saavuttiin noin puoli yhdentoista aikoihin ja päätimme ensin käydä kävelemässä rantaa varmistaaksemme että lahti on varmasti sula. Oli se. Tavaroiden purku autosta ja kaiken sommitteleminen kelluntarenkaan taiskuihin tuotti hieman ongelmia kun polte vesille oli kova ja viime kerrasta aikaa jo tovin. kamat kantoon ja kohti rantaa.

Kelikin alkoi jo hieman lämmetä ja aurinko pilkahteli välillä pilvien välistä, miltein tyyntä, tätä on odotettu! Oli mahtava fiilis päästä talven jäljiltä vesille! Alku pari tuntia piteli hiljaista, mutta eipä juuri haitannut kun keli ja fiilis oli kohallaan.Kummallekkaan ei mitään tapahtumia joten päätimme rantautua pienelle saarelle ja pitää evästauon ja turista hieman joutavia. Siitä sitten takas vesille ja tyhjää pyytämään seuraavan tunnin.Päätettiin siirtyä hieman matelempaan veteen kaislikon sisälle ja silloin alkoi tapahtua. Kaveri oli tainnut jo yhen tai kaksi kalaa saada kun itselläni tuli oikein mukava tälli perhoon! Jonkun tapaisen vastaiskun sain tehtyä, heittosiima lipesi käsistä yms perus säheltämistä heti alkuun. Kala kumminkin pysyi kiinni ja oli erittäin mukava menemään ja antamaan vastusta. n.5min painimisen jälkeen kala antautui ja ylös nousi noin metrinen hauki. Luonnollisesti takaisen kasvamaan. Ei paksempi aloitus! mittanauhaa saati puntaria ei tietenkään ollut matkassa. No, ei haittaa, mukava kala jokatapauksessa! Sain jopa otettua videolle tärpistä asti tuon tapahtuman niin sitten kun saamme videot editoitua niin voidaan nauraa kunnolla!

Kauden ensimmäinen
Ilmeet pitää olla kohillan kun kalastetaan!
Takaisin kasvamaan.

Hetki meni taas tyhjää pyytäessä kunnes kaveri huutelee ja näyttää hienoa reilun kolmosenkalaa kauempaa, mahtavaa! Alkaa kala siis olee hieman aktiivisempaa kun kelikin lämmennyt mukavasti. Perässä pyörähdyksiä ja tärppejä tuli silloin tällöin. Heitin hieman harvemman tynkäkaislankaislan sisää ja sieltä tukistus perhoon. uusi heitto ja pam! "nyt on hyvä kiinni" huusin kaverille ja kaveri rupesi polskuttelemaan lähemmäs. Aivan hirveitä menohaluja ei tällä hauella ollut, antautui yllättävän nopeasti renkaan vierelle. Nostovaiheessa kala päätti kumminkin kostaa hieman ja puri mua peukalosta sen verta että mukavat viisi viiltoa jäi muistoksi. Loppujen lopuksi kala ylös, kuvat ja takaisin kasvamaan. Tästäkin tuli videolla materiaalia mutta ei tärpistä aisti. 

Puri perkele...

Tule tule...
Kauden toinen kala, varmasti yli metrin :)

Sitten piteli taas hieman hiljaista itselläni mutta kaveri nosti muutaman kalan vielä ylös. itsellenikin Nousi lopussa pini räkäraketti kruunaamaan päivän. Noin puoli kuuden aikoihin takaisin rantaan ja kohti kotia. Oli kyllä tunnelma katossa kun istuis kotona saunassa ja mietti miten kausi polkaissut käyntiin. Ei valittamista!

Fiilistelyä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti