25. toukokuuta 2013

Särkisalo 2013

Jälleen parempi myöhään kun ei milloinkaan! 

Keväinen hauenkalastus reissu särkisaloon starttasi 9.5.2013 kun ukot tulivat hakemaan minut. Hieman oli arpomista kuinka ahtaa kolmen ukon tavarat + kelluntarenkaat uljaaseen v70 Volvoon. Kamat kumminkin meni autoon joten pääsimme kahdeksan aikoihin aamulla lähtemään kohti Särkisaloa. 

Kalastajakylä

Paikalle päästyämme perinteinen tavara sulkeiset ja uuteen mökkiin tutustuminen. Eipä siinä sen enempää jaksettu vanheta, kun poltteet oli kavat ja vesille oli päästävä. Ensimmäisenä päivänä mentiin autolla renkaat kyydissä ja aloitimme tutusta lahdukasta. Kavereille hyvin tapahtumia / kaloja ja itsellenikin muutama kala sekä hyvän kalan kopaisu. Paljon tuli kyllä tahkottua ja itse polskuttelin hieman pitemmälle ja takaisin piti sitten tetsailla pitkin hakkuu aukioita rengas selässä. Ruokakala tuli kaverin toimesta otettua ja valmisti erittäin hyvää mausteista settiä siitä! Pitää itse kyllä kokeilla samaa joskus.Seuraavaksi kahdeksi päiväksi oli vuokrattu vene. Aamulla veneen tarkistus, ihana vanha "luotto" vene oli valmiina, tosin hieman polttoainetta kaipasi. Keli oli aika hyvä haukikalaan: pilvinen, ehkä hieman liian tyyntä, sumuakin mukavasti. Ensimmäiseen paikkaa saavuttuamme paiskottiin siinä tovin kaislan reunaa. Ei mitään. Itse luovutin heittopaikan ja rupesin melomaan venettä. lahdukan perälle kun päästiin ns. "pussiin" Niin kaveri tokaisi etä nyt on! Hieno kala kiinni, hieman joutui lapioimaan vettä jotta sdaatiin vene pois kaislan keskeltä. Tovin väännön jälkeen kaveri nostaa kauniin yli metrisen kalan veneeseen. Pienen tapaturman ainekset oli kohallaan kun irrotin perhoa kalan suusta, tietenkin rupesi rimpuilemaan ja koukku sormeen... onneksi lähti heti irti ja säästyttiin pelkällä pisto haavalla. Kalasta kuvat ja luonnollisesti takaisin kasvamaan!

Kukkuu

Hauki on kala!


Reilu metrin hymy!
Seuraavat kaksi päivää olikin sitten tosi vaikeita. Vähän jokaista paikkaa piiskattiin ja piiskattiin ja piiskattiin... Ainakin aurinkoa ja raitista ilmaa sai riittämiin! muutamia tapahtumia oli ja ruokakalakin sieltä nousi.

Tauko

Menopelit

Hieno venevaja


  Piiiiiiiiiiiiiiitkästä aikaa tuli savustettua haukea. Ja joku jaksaa vaittää ettei tule hyvää!?!?!? HAH! Aivan uskomattoman hyvää! Viimeisenä päivänä kun olimme saanut mökin luovutus kuntoon ja pakattu kamat, lähdettiin hieman eripaikoille ja tavattiin peri perhokalastajat.net jäsentä. Oli mukava nähä uusia naamoja ja turista kuulumisia!

Hetken aikaa tuli heitettyä tyhjää syvemmässä vedessä. Päätin siirtyä kaislan reunaan josta paukahti sitten reissun paras kala itselleni. Hetken aikaa vielä kaislojen seassa pyörittyäni näin pari reippaasti yli metristä kalaa mutta ei vaan perhot niitä kiinnostanut. 

110cm hymyä.


Itse luovutin jo ja odottelin rannalla kun ukot piiskasi lahdukan loppuun. Tapahtumia oli myös heillä. Kamat kasaan ja kohti kotia. hieno reissu jälleen mahtavassa seurassa! kiitos kaikille!Ps. Videota pukataan sitten myöhemmin ;)

6 kommenttia:

 1. Hyvä meisinki! Voi veljet kun tohon hakkihommaan jää koukkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, jää koukkuun ja pahasti! Siinä mielessä myös mukavaa touhua että pystyy harrastamaan esim. ympäri suomea eikä vain etelässä tai pohjoisessa.

   Poista
 2. Nimenomaan. Lisää ihan "pikkusen" järkevän tekemisen määrää keväisin ja syksyisin. Kesän voi sitten juoda vaikka kaljaa:)

  VastaaPoista
 3. Hyviä kuvia ja hieno reissu ollut! Onnea kaloista vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Särkiksessä on maisemat kohallaa vaikka vaan kellua jos ei kalaa tule :D

   Poista