11. syyskuuta 2013

Virityksen makua

Virityksen makua? TODELLAKIN!

Kaikki alkoi pari päivää sitten kun rupesin suunnittelemaan kameralle uutta kantohihnaa. Varastoa tonkiessani vastaan tuli vanha reppu josta oli isoimmasta taskusta vetoketju rikki. Ajattelin siitä parsia hihnat talteen ja klipsit kameran hihna projektia varten.

Sitten alkoi propellihattu surista oikein kunnolla! Olin meinaan tuskastellut jo jonkin aikaa kelluntarenkaan pienien taskejen kanssa, joten tästä repusta mä leikkaan tämän kaksiosaisen sivutaskun ja viritän sen kelluntarenkaaseen lisätaskuksi! Niin alkoi sakset laulamaan ja hihnat,klipsit ja tasku tuli leikeltyä irti.

Suunnittelu

Hihnat

Repun sivutasku

Siinä sitten tuli mieleen että viime kalareissulla puhuttiin poikien kanssa että kaiku olisi kiva syvyyksien katteluun renkaasta ja veden lämpöjen tarkkailuun. Aivonystyröissä rupesi pienen pieni kutina olemaan että varastossa saattaisi olla vielä tallessa edesmenneen veneen vanha kaiku. Ei muutakuin penkomaan ja sieltähän se sitten löytyi! vanhasta akusta hieman virtaa ja kaiku heräsi henkiin. Mahtavaa! Seuraavana päivänä sitten kaivoin duuniromujen seasta 1,2ah akun, juuri passeli tähän hommaan koska pikaisen googlettamisen tuloksena sain kaiun virran kulutukseksi 110ma ilman taustavaloa.

Lisää kuvateksti

1,2ah pikku akku

Oli aika kaivaa uskollinen tonnin painava valurautainen ompelukone esille ja alkaa muistelemaan miten se toimii. Tovin päästä olikin jo repun vanhoista hihnoista ommeltu renkaaseen kaksi uutta kiinnityslenkkiä esim vapaputkelle tai räpylöille.

Hihnan kiinnitystä
 Seuraavaksi repun sivutasku joutui uhriksi. Hieman leikkelyä, ihmettelyä, kiroilua niin taskuun oli jo saatu tarranauta ommeltua alareunaan ja toisen samallaisen etapin jälkeen oli tasku jo tukevasti ommeltu renkaan selkänojan yläosaan kiinni. Sinne saa nyt laitettua esim tuon pienen akun pikku taskuun ja vähän isompaan sitten jotain muuta roinaa. Hienoa! Paitsi ompelujälki....
Tarranauhaa taskun alareunaan

Tasku ja kiinnitysremmit paikoillaan

Ompelukone ja langat nurkkaan ja kaiun anturin virittelyn kimppuun! Renkaana kun on vanhan mallin fishcat niin istuin ja selkänoja on mallia vaahtomuoviley. Siihen sitten veitsellä sopiva paikka anturille ja piuhallekkin pieni ura, sovitus ja parilla pikku ruuvilla kiinni ja epoksia perään sekä laikatut vaahtomuovipalat täytteeksi.

Sovittelua
Kiinni vaan
 Pohjapressuun pieni viilto että anturi pääsee pihalle.Sitten ei muutakuin piuhojen virittely siististi, akku kiinni ja kaikki toimii! Kaiun näyttökin löysi oman paikkansa sivutaskun edestä. WUHUU!!! Vielä pitää sulake ja virtakytkin viritellä niin avot!


Paikoillaan pohjassa
Valmis koeajoon

Tulevana viikonloppuna viimeistään pääsee tulikokeeseen koko viritys ellen innostu nyt viikolla käydä testaamassa mahdollisia muutoksia varten että sitten viikonloppuna varmasti toimii kalareissulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti