3. lokakuuta 2013

Virityksen makua vol.2

Olen jo pitkään kiroillut tuon nikonin oman kamerahihnan kanssa kun niin pirun lyhyt ja rimpula. Nyt tuli asiaan muutos, kun lähti taas propelihattu surisemaan ja polkaisin jälleen "Limpun lapasen" tulille niin että langan pätkät lenteli!

Tarvikkeisiin ei mennyt rahaa juuri mitään, muutama euro nauhaan, pari kiinnikettä ja pyrivä metallilenkki. "Lukko" löytyi jostain miljoonalaatikosta. Ainut tuo Blackrapid kiinnitys ruuvi oli 19€ mutta on hintansa väärti. Vastaavia kantohihnoja on markkinoilla pilvin pimein niin kalliita kuin halpojakin joten helpommalla olisi päässyt kun olisi ostanut, mutta siitähän olisi kaikki kiva näpertäminen jäänyt pois :)

Itse olkahina ja juomapullon termosteline on vanhasta repusta jota käytin jo aikaisempaan aivopieruun. TÄÄÄLTÄ voi lukea siitä sekoilusta.

Ja onhan tämä periaatteessa aika ekologistakin ja hyvää tavaran kierrätystä. Ei sitä aina uutta tarvitse ostaa kun vanha kuukahtaa.

Ideahan oli hyvinkin tuttu varmasti monelle: Mukava kamerahihna jossa kamera liikkuu "vapaasti". Oli jälleen aika kaivaa ikivanha, uljas sadantonnin painoinen valurautainen ompelukone nurkasta ja alkaa työntouhuun! 

Tarvikkeet
 Ensin siistin juomapullon telineestä reunat, mittailin sopivan pätkän hihnaa "selkärangaksi" johon ompelin lenkit missä joumapullon telineen kiinnikkeet ovat. Seuraavaksi valitsin oikeanpuoleisen repun kantohihnan tähän projektiin koska se oli jo valmiiksi kaartuva ja asettui hartialle mukavasti. Plussana siinä oli vielä pehmeä kangas alapinnassa joten mukava pitää vaikka paljasta ihoa vasten. Hieman saksimista ja reunojen ompelua ettei pääse purkaantumaan.

Joumapullon paikka
Seuraavaksi ompelin lenkit juomapullonteliniin kiinnitykselle ja kamerahihnan pituuden säätöä varten olkaimen selkäpuolelle. Reilu pätkä hihnaa, mittaus sopivan pituiseksi ja ei muutakuin ompelee kiinni vain olkaimen etupuolelle.

Uljas vanha sotaratsu työssään

Kiinnikkeet valmiina
Pyörivan metallilenkin pujotus nauhaan ja juomapullon telineen alakiinnikkeen päätin myös jättää liukuvaksi koska jos hihnaa säätää lyhyemmäksi niin ei enään kiinnikkeet muuten osuisi kohalleen. Toki juomapullon telineen tilalla voi käyttää vaikka objektiivin koteloa jos askartelee siihen samanlaiset kiinnikkeet. Tai ihan mitä ikinä mieleen tuleekaan!

Lenkit + Kameraruuvi
Kamera kiinni ja kokeilemaan. Aivan uskomattoman mukava! Tälla on nyt ilo kantaa kameraa kun rymyää koiran kanssa metsässä!

Setti kokonaisuudessaan

Hyvin istuu
Ompelulankana käytin extra vahvaa "Bear" ompelulankaa joka on normaalia lankaa noin tuplati paksumpaa ja moninkertaisesti vahvempaa. Sormin sitä en poikki saanut vedettyä. Ei olisi mukavaa jos ompeleet pettäisi ja arvokas kamera tippuisi esim. kiveen.

Kestävää lankaa!
Juomapullon teline kiinni.

Ilman telinettä

myös olkaimen edessä pikkutasku


Nyt vaan testailemaan ja kovaa käyttöä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti